Hoe werkt een bluetooth speaker?

Een draadloze bluetooth speaker connect je vaak via je smartphone of tablet. Hierdoor kun je eenvoudig je muziek afspelen op een kwalitatieve speaker. De meeste slimme apparaten zoals een smartphone kunnen herkennen welke systemen in de buurt zijn en hiermee eenvoudig connecten. Het is wel mogelijk dat dit gebeurt met een wachtwoord. Dit is om te voorkomen dat personen die niet zouden moeten connecten ook kunnen connecten. Vergelijk het met een wifi netwerk waar een wachtwoord bij hoort in een restaurant.
Gekoppeld en nu
Zodra er gekoppeld is, kan je de muziek of dienst van je smartphone doorsturen naar de speaker welke deze kan afspelen. Je smartphone is in feite en verlengde van je speaker. Dit kan je doen met reguliere audio bestanden die je op je smartphone of tablet hebt staan. Of je kunt systemen als Spotify of Youtube Premium gebruiken.

Bluetooth met je slimme speaker

Inmiddels zijn er veel geavanceerdere speaker op de markt die zelfd de rol van de smartphone kunnen overnemen. Ze koppelen nog wel via wifi of Bluetooth en kunnen het afspelen voor je regelen door de speaker een opdracht te geven. Systemen die met bluetooth werken zijn:

Bluetooth

Beperkingen

Of je nu connect via wifi of je smartphone geeft wat verschillen. Een aantal nadelen van dit systeem

  • Bereik is beperkt vaak rond de 10 meter
  • Geluidskwaliteit is vaak niet optimaal door de verlenging via bluetooth
  • Je kunt het niet in meerdere ruimtes inzetten

En dan de voordelen

  • Heb je een speaker met bluetooth en een smartphone dan kun je overal muziek versterken. Dus ook buiten.
  • Bluetooth kan makkelijk door andere overgenomen worden (mits met jou wachtwoord en toestemming natuurlijk)

De toekomst is slim!

Een speaker is vaak een flinke investering, zorg er daarom voor dat je de juiste speaker kiest. Bluetooth of niet, de slimme speakers van dit moment kunnen altijd eenvoudig connecten via het internet. Dit is daarmee een veilige en slimme keuze. Meer weten? Bekijk hier onze vergelijking van diverse slimme speakers die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Toe aan een slimme speaker? Hier geven we advies waar je ze kan kopen.