Na Sonos, Google, Apple en Amazon kan Bose natuurlijk niet achterblijven als fabrikant van een slimme luidspreker. Met de Bose Home Speakers voldoen ze dan ook meteen aan de verwachting van een slimme speaker met hoge geluidskwaliteit kwaliteit. Eigenlijk is alleen de Sonos One op dit gebied vergelijkbaar, wat niet zo gek is want ook bij reguliere speakersystemen zijn dit twee bedrijven die in het hoge kwaliteits segement met elkaar concurreren.

Dit is de Bose Home Speaker

Bose Home speaker 500

In het assortiment van Bose zitten verschillende slimme speakers.

Bose Home Speaker 500

Een topper, maar moeilijk in Nederland verkrijgbaar.

Bose Home Speaker 300 (nieuw)

Bose Home soundbar

Want deze speakers kunnen meer dan perfect geluid produceren, je kan er ook tegen praten. Via je stem kun je de speaker opdrachten geven en informatie laten opzoeken. Je speaker is namelijk geconnect met je Wi-Fi netwerk en wordt geactiveerd wanneer je ertegen praat. Zo bedien je het apparaat namelijk op afstand. Het systeem werkt vergelijkbaar als die van andere slimme speakers, met als verschil dat bose er ook een display bij levert.

Zo werkt bijvoorbeeld de Bose Home Speaker 500 met Alexa

Bose Home met Google assistent

Slimme speakers van fabrikanten die geen assistent technieken hebben ontwikkeld maken gebruik van leveranciers die dat aanbieden. Dat kan zijn Apple, Amazon met Alexa of Google met de Google Assistent. Alexa is al te koppelen met de Bose Home speakers, Google is nieuw en ook beschikbaar. Dat maakt de keuze voor de consument makkelijker en laagdrempeliger. Alle systemen kunnen veel en het is vaak de voorkeur van de consument wat de keuze bepaald. Eigenlijk net zo met een smartphone, de ene persoon gebruikt IOS van Apple de andere Android van Google.

Bose_Home_Speaker_500 (2) (1)

Nieuw de Bose Home 300

Deze speaker is een kleinere variant, vergelijkbaar met de Google Home Mini. De speaker is 15 centimeter hoog en heeft geen scherm. Ook moet deze speaker bedraad aangesloten worden om hem van stroom te voorzien. Wel kun je op de speaker zelf zien of deze geactiveerd is, iets aan het opzoeken is of uit staat. Naar verwachting zal dit apparaat tussen rond de 250 euro kosten. Aanzienlijk duurder dan andere opties, maar goedkoper dan de speakers van Apple of Sonos.

Meer over de Bose Home

Hieronder legt Bose zelf uit wat je met hun soundbars en speakers kunt doen.

Sound that brings you closer. Hoe de Bose home het gezin meer bij elkaar brengt. Mogelijkheden biedt en het leven makkelijker, leuker en handiger maakt.