In navolging van Amazon en Google heeft nu ook Apple een slimme speaker genaamd de: Homepod. Deze slimme speaker is gekoppeld aan het Apple systeem Siri, dat we kennen van de iPhone. Daar waar ze op het gebied van de slimme speakers, nog wat achterlopen. Lopen ze weer voor in slimme systemen die wat voor je doen. Want we waren al gewend dat Siri opdrachten kan uitvoeren op je smartphone.

Homepod wit

Wat kan de Homepod?

De Homepod is een zogenaamde slimme luidspreker, wat betekent dat het veel meer kan dan alleen maar muziek afspelen. Het is een apparaat wat je met je stem kunt activeren en bedienen. Zo kun je het systeem informatie voor je laten opzoeken of opdrachten laten uitvoeren zoals bellen, je tv bedienen en je verlichting. Althans wanneer je die systemen ermee laat koppelen. In onderstaande videos legt Apple verder uit wat je kan met de Homepod.

De Homepod is intuïtief en leert je kennen, het gaat je digitale hulpje en vriendje worden. Want deze apparaten maken je leven, leuker, relaxter en makkelijker. Hieronder een review.

3 redenen om een Homepod in huis te halen

Er zijn verschillende redenen om aan een slimme speaker te beginnen. Maar waarom zou je nu voor deze slimme speaker kiezen. Wij vonden 3 belangrijke redenen wanneer dit voor jou de beste speaker is.

  1. Je bent Apple fan
    Als je alles thuis al van apple hebt, zoals de iPhone, Macbook, iPad of zelfs Apple TV. Dan is het een logische stap, want je kunt dan direct koppelen met al deze apparaten. Daarnaast hoef je natuurlijk ook geen nieuw systeem te leren kennen, want alles draait op IOS en Siri.
  2. Je wilt een systeem van hoge kwaliteit
    Apple systemen gaan lang mee, veel langer dan bij andere merken. Nu is het nog niet te zeggen dat de Homepod langer mee zou gaan dan een Sonos One, Google Home of Amazon Echo. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van iPhones en Macbooks dan gaan deze apparaten bij normaal gebruik een aantal jaren langer mee dan de concurrentie.
  3. Staat al je muziek op iTunes?
    Dan is de Homepod de logische keuze, want koppelen met een ander systeem is lastiger. Gebruik je Spotify dan zijn de andere systemen weer handiger.  iTunes koppelt bijna automatisch met dit apparaat, zodat je ook thuis heel snel en eenvoudig je muziek kunt starten, stoppen, pauzeren en snuffelen.

Specs van de Homepod

Deze Homepad biedt je meerdere mogelijkheden. De belangrijkste specs hebben we voor je op een rijtje gezet:

Dimensies: 172mm hoog en 142mm breed
Gewicht: 2,5 kg
Kleuren: verkrijgbaar in wit, zwart
Audio: hoge-excursion woofer
Audio koppelingen: Apple Music, iCloud, iTunes
Bedieningsmethode: Spraak en aanraking
Koppeling met smartphones: iPhone 5 of hoger
Koppeling met tablets: iPad 5 of hoger