Alles wat je nodig hebt om je leven nog makkelijker te maken. Dat is wat Amazon met de Echo modellen wil bereiken. Je activeert hem door te praten met Alexa, je eigen persoonlijke hulpje voor in en rond het huis. Geef opdrachten en vraag informatie, heel eenvoudig voor het hele gezin.

Amazon Echo

Dit is Amazon Echo

Sta je wel eens in de woonkamer en denk je, oeps de vuilniszakken zijn op. Hey Alexa zet vuilniszakken op het boodschappenlijstje of geef haar de opdracht om ze voor je te bestellen. De volgende dag heb je ze in huis, nooit meer rennen naar een winkel. Maar gewoon een huiskamer robot het klusje voor je laten klaren. Handig toch?
Koop bij bol.com

Echo plus

Een nog geavanceerder systeem, waarbij je het systeem zelfs opdracht kan geven om alle apparaten te vinden waar de Echo mee kan connecten. Die hoef je dus niet eens zelf te koppelen. Super handig, als je daar geen zin in hebt en je vergeet ook geen apparaat. In onderstaande video wordt deze feature verder uitgelegd.
Koop bij bol.com

Ook handig de Echo spot

De spot ziet eruit als een handige wekker, maar dan met display en veel geavanceerdere functies. Zo kan je het weer bericht direct in je slaapkamer laten afspelen, gewoon als je wakker wordt. Want zodra je alarm afgaat, wordt je geïnformeerd. Tenminste als je dat zo instelt, maar ben niet bang als je nog even wilt snoezen. Praat tegen de spot en een extra timer wordt geactiveerd. Maar wacht dat is zeker nog niet alles, het apparaat is ook een soort mini TV, je kunt er het nieuws op kijken. Het is ook nog eens een telefoon, want je kunt er je smartphone aan koppelen. Zodat je met spraak opdrachten ook je vrienden en familie kan bellen. Ook muziek luisteren wordt enorm eenvoudig, je vertelt gewoon welke nummer je wilt horen en het wordt voor je afgespeeld. Het is zelfs mogelijk om een baby monitor te koppelen, zodat je vanuit je slaapkamer kan checken wat die kleine uitspookt in zijn/haar bedje.

Meer tijd over met een slimme speaker

Wat maakt een slimme speaker nu echt handig? Nou deze systemen maken je leven makkelijker, besparen je veel tijd en frustratie. Ze geven je razendsnel informatie en helpen je, zodat jij meer tijd over hebt voor andere dingen die belangrijk zijn. Het zijn een soort butlers, die nog niet bewegen. Maar dat zal dan ook wel de volgende fase worden in deze ontwikkeling.

Bekijk hier wat Alexa allemaal kan doen.

7 redenen om een slimme speaker te nemen

  1. Je leven wordt makkelijker, of het nu de lichten dimmen is, de thermostaat aanpassen of gewoon muziek spelen.
  2. Je vergeet niets meer, want zodra je iets nodig hebt. Dan zet je of en reminder of je bestelt iets.
  3. Je gaat het leuk vinden. Wie wil er nu niet een persoonlijke butler die je kan becommanderen.
  4. Het is het nieuwste van het nieuwste. De slimme speaker is een top gadget. Iets waar je mee kan pronken
  5. Snel info nodig, vraag het gewoon. Want of je nu Echo hebt of Google Home. Ze zoeken het voor je op
  6. Het past altijd in je interieur, de slimme speakers hebben een modern en mooi design en zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo past het altijd in je huiskamer.
  7. Iedereen een persoonlijke setting, je kunt ze zo instellen dat iedereen verschillende rechten en accounts hebben.