De beste wifi speakers

Wifi Speakers zijn de laatste jaren flink toegenomen in populariteit – en dat is zeker niet voor niets. Dit type speaker is eenvoudig te gebruiken, te koppelen met meerdere apparaten en de meeste speakers bieden inmiddels hoogwaardige audiokwaliteit welke nauwelijks meer te onderscheiden is van vaste speakers. Daarnaast zijn ze niet alleen te gebruiken binnenshuis, maar bieden ze dankzij Bluetooth ook mogelijkheden om de speakers mee te nemen naar het strand, zwembad of een middag in het park. Hoewel de meeste draadloze speakers inmiddels van hoge kwaliteit zijn, zijn er zijn nog steeds enkele overwegingen bij het kiezen van de juiste. Hieronder staan de dingen waar je op moet letten voordat je een draadloze (Wifi) speaker koopt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Wifi Speaker

Manier van verbinding maken: Hoewel Wi-Fi terrein heeft gewonnen op de markt van draadloze audio, is het in sommige opzichten nog steeds beter. Met Wi-Fi streaming kun je verbinding maken met meerdere apparaten en toegang krijgen tot verschillende muziekbronnen. Dit type verbinding is ideaal voor hoge-resolutie audio of eersteklas luidsprekers. Voor een optimale ervaring geluid kies je een luidspreker die zowel Bluetooth als Wi-Fi streaming ondersteunt.

Levensduur van de batterij: Een van de belangrijkste parameters om op te letten als je een draadloze luidspreker koopt is de levensduur van de batterij. Je wilt de luidspreker natuurlijk niet elk half uur moeten opladen. Hoewel een draadloze luidspreker tot 24 uur kan meegaan zonder op te laden, zijn er ook speakers die minder lang meegaan zonder dat ze gebruik maken van stroom.
Stijl: Een andere belangrijke overweging is stijl. Sommige modellen zijn stijlvoller dan andere, en hun vormgeving zal dat weerspiegelen. Sommige mensen hechten meer belang aan vormgeving dan aan geluidskwaliteit, dus kies een luidspreker die bij jouw stijl past. Een elegante luidspreker voor thuis zal passen bij een hedendaagse, stedelijke woonkamer. Er zijn ook robuuste waterdichte luidsprekers verkrijgbaar, van budgetmodellen tot duurdere versies.

Grootte: De grootte is ook een belangrijke factor voor de geluidskwaliteit van de speaker. Hoe groter de luidspreker, hoe luider hij over het algemeen zal zijn. Kleinere luidsprekers zijn echter licht van gewicht en hebben de neiging langer op een batterij te werken. Daarentegen zijn ze wel een stuk flexibeler als het aankomt op gebruik buiten het huis. Middelgrote drivers zijn meestal de beste keuze voor de meeste mensen, maar een grote speaker kan een betere optie zijn als je van plan bent de speaker vooral op één locatie te gebruiken.

Slimme mogelijkheden: Met een slimme Bluetooth luidspreker kun je stemcommando’s gebruiken om verschillende aspecten van je huis te bedienen. Deze functie is vooral handig als je in de keuken aan het werk bent of huishoudelijk werk doet, en de luidspreker kan reageren op je wat je zegt.

Waterdichtheid: Hoewel geen enkel elektronisch product 100% waterdicht is, zijn sommige Bluetooth luidsprekers zo ontworpen dat ze waterbestendig zijn. De officiële Ingress Protection (IP) rating op een Bluetooth luidspreker helpt je bepalen hoe waterbestendig hij is. IPX7 en hogere luidsprekers zijn over het algemeen waterdicht, hoewel sommige dat niet zijn. De IP rating vertelt je ook hoe duurzaam het product is. Sommige luidsprekers zijn zelfs stofdicht. Om jouw keuze net even iets eenvoudiger te maken hebben wij alvast een aantal van de beste draadloze Wifi speakers voor je op een rij gezet:

Slimme speaker vergelijken

Harman Kardon Citation 200 Portable

Wat de geluidskwaliteit betreft, kun je bij de Harman Kardon Citation rekenen op een vol geluid, diepe bas en heldere tonen. Via een Wi-Fi verbinding kun je genieten van high definition audio en dankzij de IPX-4 spatwaterbestendige technologie is je luidspreker bestand tegen een spatje water en kun je hem overal mee naartoe nemen. Wat de afspeeltijd en zelfs de bediening van de luidspreker betreft, gaat deze luidspreker lang mee en kun je hem bovendien met je stem bedienen.

Het is gemakkelijk om thuis of buitenshuis van krachtig geluid te genieten als je de Harman Kardon Citation 200 gebruikt. Om de wifi luidspreker met je mee te kunnen nemen heeft hij Bluetooth ondersteuning en een interne batterij. Bij thuisgebruik kun je de luidspreker via een draadloze verbinding verbinden met je Harman Kardon geluidssysteem, mocht je hier over beschikken uiteraard.
Een geraffineerd ontwerp komt samen met hoogwaardige materialen bij deze speaker. Dankzij de speciale coating is hij namelijk gemakkelijk schoon te maken, en de premium gemengde wol is vuil- en vlambestendig, waardoor je de speaker met een gerust hart overal kunt gebruiken.

Je kunt je favoriete nummers en podcasts gemakkelijk draadloos streamen. Om het geluid in HD kwaliteit te kunnen beluisteren, kan je binnenshuis het beste de wifi-functie gebruiken. Je kunt uiteraard ook je smartphone of tablet via Bluetooth verbinden, zodat je zowel binnen als buiten kunt genieten van de perfecte luisterervaring.

De functies en diensten bijwerken is eenvoudig met het gebruiksvriendelijke systeem. Telkens als er een update of upgrade voor je software is, downloadt en installeert je systeem die automatisch. Zolang je de luidspreker met je thuisnetwerk verbonden hebt, is het mogelijk om gebruik te maken van de in Google Assistant ingebouwde spraakopdrachten om hem te bedienen.

Omdat de luidspreker IPX4 gecertificeerd is, is hij ook spatwaterdicht, waardoor je hem zonder zorgen mee kunt nemen naar het strand of naar het zwembad. Het is belangrijk op te merken dat de luidspreker spatwaterdicht is en dus niet helemaal waterdicht. De speaker meenemen op je luchtbed kan je daarom beter achterwege laten. Omdat de batterij tot 8 uur meegaat, kan de luidspreker het beste thuis goed worden opgeladen. Vanwege de korte gebruiksduur van 8 uur gaat de batterij niet zo lang mee als die van andere Bluetooth luidsprekers, waardoor opladen een belangrijk onderdeel zal zijn als je van plan bent om de speaker veel buitenshuis te gebruiken.

Sonos One SL

Je kunt rijk, kamervullend geluid in je huis brengen dankzij de Sonos One SL, een kleine, maar krachtige luidspreker die je gemakkelijk kunt opstellen en moeiteloos kunt bedienen met de Sonos app, Airplay en meer. Omdat hij compact van formaat is, past hij bijna overal, en door zijn vochtbestendige ontwerp kan hij zelfs in de badkamer gebruikt worden, aangezien hij waterbestendig is. Verbind hem met een andere Sonos luidspreker en je kunt in elke kamer van het huis van muziek genieten door andere Sonos luidsprekers aan te sluiten.

Sonos One SL is een compacte draadloze luidspreker die ontworpen is om een rijke audio luisterervaring te bieden. Een van de belangrijkste verschillen tussen de Sonos One en de One SL is dat de One SL geen microfoon heeft en geen mogelijkheid tot spraakherkenning. Met de aanraakbediening en Airplay 2 ondersteuning kun je in een paar seconden door je muziekcollectie navigeren.
Bovendien kun je deze Wi-Fi luidspreker ook gebruiken om thuis stereomuziek of films af te spelen via home cinema surround sound. Om stereoweergave mogelijk te maken, moet je de Sonos One SL koppelen aan een Sonos One of een andere One SL voor draadloze verbindingen. Wat de Sonos One SL betreft, hij is bijna identiek aan de Sonos One. De Sonos One SL (SpeechLess) heeft dezelfde kenmerken als de Sonos One, maar met de uitzondering dat hij geen microfoons bevat en dus geen ingebouwde spraakbesturingsfunctionaliteit heeft.

Met deze draadloze (Wifi) speaker kun je volop genieten van de muziek die je graag hoort, precies zoals jij het graag hoort. Je kunt gemakkelijk je favoriete songs kiezen uit een groot aantal streaming diensten, zoals Spotify, Deezer of Tidal, met behulp van de Sonos app. Bovendien kun je met de app ook luidsprekers met elkaar verbinden zodat ze tegelijk dezelfde muziek spelen, als je besluit dat te doen. Het kost je slechts enkele ogenblikken om met TruePlay de geluidskwaliteit van de One SL te kunnen optimaliseren voor een bepaalde kamer waarin hij geplaatst is. Het beste geluid is altijd wat je met dit systeem krijgt.
Wil je spraakbesturing op je Sonos One SL gebruiken, dan zul je de luidspreker moeten verbinden met een andere Sonos luidspreker die een ingebouwde spraakassistent heeft, want die zit er niet in. Een iOS toestel zoals een iPhone of iPad is daarnaast ook vereist als je bijvoorbeeld Trueplay wilt gebruiken.Alles bij elkaar opgeteld is de speaker gezien de prijs een goed product met hoogwaardig geluid. YouTube video’s en dergelijke zijn wat moeilijker af te spelen op dit toestel, maar de app is erg goed ontworpen, en is ideaal voor gebruik met Spotify.

Apple HomePod Mini

De HomePod mini geeft je alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met een hoogwaardige audio-setup. De speakers komen vaak in twee stuks en mocht je beide Wi-Fi luidsprekers in aparte kamers willen of in één grotere kamer, dan kun je ze samen in die kamer plaatsen. Hoewel de luidsprekers klein van formaat zijn, kunnen ze ondanks hun afmetingen evenveel vermogen produceren als twee middelgrote Wi-Fi luidsprekers. Omdat het geluid over de hele kamer verspreid wordt, klinkt de muziek vanuit alle hoeken helder, ongeacht waar je zit. Je kunt Apple’s HomeKit app gebruiken om de luidspreker te bedienen, of je kunt Siri gebruiken om spraakopdrachten te geven via de app.

Je kunt de speaker eenvoudig met een andere luidspreker verbinden door je smartphone dicht bij de HomePod mini te houden, waarna de luidspreker het geluid direct naar de telefoon doorstuurt. Met dit apparaat kun je al je favoriete muziek, luisterboeken en podcasts met je meenemen als je het huis uit moet. Behalve dat Siri tot zes verschillende stemgeluiden kan herkennen, kan de luidspreker ook als intercom gebruikt worden als je meerdere luidsprekers rond het huis geïnstalleerd hebt.

Behalve dat de HomePod uiterst gemakkelijk in te stellen is, werkt hij ook erg goed wat de functionaliteit betreft. Qua geluid is de speaker goed genoeg, maar niet beter dan Apple Music; ook als je Siri gebruikt werkt de muziek alleen als je Apple Music gebruikt. Als dat het geval is, dan moet de HomePod op je iPhone geselecteerd worden, zodat de audio gespeeld kan worden. Er is ook de mogelijkheid om het geluid rechtstreeks met Sonos te synchroniseren en meteen mee te nemen.

De luidspreker mag dan klein van formaat zijn, hij levert geluid dat vergelijkbaar is met dat van een middelgrote wifi-luidspreker en is behoorlijk krachtig. Je bent in staat de luidspreker te bedienen met je stemcommando’s met Siri, omdat die in de luidspreker geïntegreerd is. Dankzij de 360-graden geluidsdistributie klinkt de muziek helder, waar je ook bent in je huis of kantoor.
Als je je nieuwe homepod ontvangt, zorg er dan wel meteen voor dat je zo snel mogelijk de nieuwste software update installeert. Af en toe kan Nederlands niet meteen beschikbaar zijn om als lanPaar de luidspreker met andere Apple HomeKit producten is de enige manier om hem te laten werken. HomeKit producten. Een geweldige luidspreker die relatief goedkoop is maar een uitstekende geluidskwaliteit levert. Hij is eenvoudig te gebruiken en werkt perfect samen met meerdere Apple producten, en de geluidskwaliteit is uitstekend.