Wil jij binnenkort een slimme speaker kopen? Wij geven je 5 redenen waarom dat een verstandig besluit is. Maar let op, timing is alles.

Slimme speaker Amazon

5 redenen voor een slimme speaker

Een slimme speaker is een kleine speaker die je in je huiskamer, keuken, slaapkamer en zelfs badkamer kan gebruiken als digitale assistent. Je activeert hem met je stem en kunt allerlei handige dingen regelen.

 1. Nooit meer iets vergeten
  Want een Slimme Speaker kan een alarm opslaan of herinnering, je kan een tekst dicteren die je naar jezelf kan mailen of appen. Stel je nu voor dat je een vroege vlucht hebt en je moet om 03:00 uur in de nacht je bed uit om naar het vliegveld te gaan. Een slimme speaker maakt je wakker hoe jij wilt, met een muziekje, met het nieuws of gewoon rustig door tegen je te praten.
 2. Nooit meer naar de winkel voor kleine boodschapjes
  Sta jij wel eens voor de batterijlade om er achter te komen dat de batterijen op zijn? Of de boterhamzakjes, of misschien wel de spaarlampen net als je het nodig hebt. Nou, met een slimme speaker in huis, bestel je razendsnel nieuwe, die je soms zelfs dezelfde dag bezorgd worden. Weg frustratie, hallo gemak.
 3. Nooit meer opstaan tijdens een film voor kleine klusjes`
  Een slimme speaker kun je aansluiten op je domotica, dat zijn de elektronische apparaten in je huis zoals je verlichting, je gordijnen, je huisalarm, muziekinstallatie, televisie en zelfs je koelkast. Wanneer je deze apparatuur aansluit op de slimme speaker, dan kun je die daarmee ook bedienen. En als er dan nog een lamp aanstaat in de huiskamer die je wilt dimmen, dan vraag je het eenvoudig aan je slimme speaker. Of wanneer je merkt dat er van buiten nog teveel licht door de ramen schijnt, dan kun je de speaker opdracht geven deze te laten sluiten. En dat zonder dat je de bank hoeft te verlaten.
 4. Discussies horen tot de verleden tijd
  Heb jij thuis wel eens een discussie over een nieuwsfeitje of misschien wel een belangrijke vraag waar je snel antwoord op wilt hebben? Met een slimme speaker, vraag je het gewoon en de speaker zoekt het voor je op. Heeft je kindje koorts? De slimme speaker kan tips voor je opzoeken wat te doen, of heb je thuis discussie over welke muzikant de meeste hits heeft gescoord. Ook dat zijn feitjes die de slimme speaker voor je op kan zoeken.
 5. Een butler zonder salaris
  Altijd al een hulpje in huis willen hebben, die je helpt om je leven makkelijker en leuker te maken? Maar dan zonder de kosten, althans behalve de aanschafkosten van de slimme speaker dan! Ook dan is deze luidspreker echt iets voor jouw, want dit apparaat is gemaakt om jou te helpen, of het nu is om je muziek af te spelen, je tv programma op te nemen, je pizza te bestellen of je email op te lezen. De slimme speaker bespaart jou tijd, zodat jij dat aan leuke zaken kunt besteden.

Welke speaker past bij jou?

We hopen je weer een stuk wijzer te hebben gemaakt over de slimme speaker. Mocht je willen weten welke speaker het beste bij jouw past. Kijk dan eens op deze pagina waar wij slimme speakers vergelijken met elkaar.