Goed nieuws, Google heeft het voor elkaar gekregen om de Google Home slimme speaker Nederlands te leren. Of het systeem ook meteen een inburgeringscursus heeft moeten afnemen in niet bekend, maar dit is goed nieuws voor Slimme Speaker fans. Er is nu namelijk een grote kans dat veel meer diensten gaan werken, die voorheen met de engelse versie (al wel te gebruiken in Nederland) niet mogelijk waren.

Spreekt Google home vloeiend Nederlands?

De nieuwe Google assistent die ook op android telefoons beschikbaar wordt gesteld, spreekt nog wel met een computer stem. Dat betekent dat woorden achter elkaar geplakt zijn. Het geeft een grappig effect en je hebt wat oefening nodig om te begrijpen hoe je opdrachten of vragen kunt stellen. Daar heeft Google ook een handige tutorial voor gemaakt. Zodat je wat oefenvragen kunt stellen, over bijvoorbeeld het weer, het zetten van een wekker of waarom de lucht blauw is.

Toekomst van slimme apparaten

Slimme apparaten zoals speaker, smartphone en tv’s zullen alleen maar sneller, slimmer en intu├»tiever worden. De techniek wordt namelijk steeds geavanceerder en kan straks ook gaan voorspellen, dus inschatten wat je nodig hebt, wilt horen, lezen of kopen. Google experimenteert nu al met deze gedachtes. De slimme speaker is dus een logische stap voor Google om in te haken op een groeiende trend en om te leren voor de toekomst. Want die gaat dan weer de AI kant op, ofwel kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten over de diverse systemen, kijk dan hier voor een vergelijking van slimme speakers.

Google Assistent op je Android telefoon

Heb je een Android telefoon zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy telefoon dan zal een dezer dagen een update verschijnen, waarbij je ook de assistent erbij krijgt. Om te zien of deze al werk, druk dan een aantal seconden op de grote ovale home button onderin, zoals op de foto hieronder.

Home button Android Samsung